Pád Bašára Asada a Sýrie v rukou radikálních islamistů? Katastrofa nejen pro Blízký východ, ale také pro Evropu!

Syrský prezident Bashar all AssadLidé křičící po tom, aby v Sýrii padla oficiální vláda a prezident Bašár Asad byl pohnán před soud a nejlépe rovnou popraven, by si měli vzpomenout na to, jak dopadl Irák, Libye, Afghánistán a mnoho dalších zemí, ve kterých západní země podpořili povstalecké frakce proti údajným diktátorům (rozuměj proti lidem majícím jiné plány, než ty, které vypracoval Washington) [...]

Pokud opravdu Asad padne, bude ze Sýrie do Evropy utíkat ještě mnohem více lidí než dosud (nejlidnatější část země je totiž pořád pod kontrolou Asadových vojsk). Málokdo si dokáže představit teror, jaký islamisté rozpoutají na územích, které jim tak dlouho hrdinsky vzdorovali!

Zatímco dnes do Evropy proudí především silní mladí muslimové převážně z řad drogové mafie, obchodníků se zbraněmi a utajení bojovníci IS čekající na správný okamžik a povel, v případě pádu Damašku by se snažili dostat ze země opravdové oběti války, ženami a dětmi počínaje a starci konče!

Tito lidé však rozhodně nemají dost peněz pro pašeráky lidí, takže většina z nich by se cestou utopila na provizorních prámech, nebo by umřela žízní při přechodu pouště, zbytek by zaplavil Evropu a odmítnout tyhle ubožáky by bylo těžké! Je tohle to, co Američané chtějí? Asi ano! Je to však i to, co chceme my Evropané?!

Tím, že Američané podporují radikální svoloč bojující v Sýrii, dokazují, že jim opět, jako ostatně téměř vždy jde jen o své vlastní zájmy a životy statisíců a milionů obyčejných lidí pro ně neznamenají vůbec nic! Ruská federace si naopak uvědomuje, o co v téhle hře běží, a proto už dlouhá léta podporuje režim v Damašku a nebýt jejich pomoci před čtyřmi lety Američané by na Sýrii zaútočili z moře a země by dnes byla ve stejném stavu jako Libye po pádu Kaddáfího!

Americká podpora islamistů na Blízkém východě má však několik cílů. Jedním z nich je rozvrácení regionu a vyplenění nerostného bohatství zničených zemí a druhým je útok na Ruskou federaci. Blízký východ je tedy pro Američany takovou „druhou frontou“ po Ukrajině, kde také podporuje radikální (pro změnu fašistické) protiruské síly! Nesmíme totiž zapomenout, že ze Sýrie je to dopravním prostředkem do Čečenska, tedy přímo do Ruské federace pouze jediný den cesty!

Nic na světě by nepotěšilo politiky z USA více, než Sýrie jako jedno velké zázemí pro islámské radikály útočící nepřetržitě přes Čečensko na Ruskou federaci! Oslabení, nebo dokonce rozbití Ruska, jako silného geopolitického protivníka Ameriky je totiž opakovaným „vlhkým“ snem většiny washingtonských politiků!

Autor: Ladislav Kašuka

Války a konflikty, Ze světa, , , , , , , , ,

Vaše komentáře:

  1. Interbulo napsal:

    Sen skončil, treba si ftáka umyť a konečne treba ísť čosi užitočné robiť!Oni, tí sioameričania už tak dopredu kopú,lebo jr im jasné. že končia!

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky: <a href=""> <em> <i> <strong> <b> <blockquote> <cite> <code> <strike> <br>

* Vkládaný komentář se musí vztahovat k danému článku. Komentáře obsahující SPAM nebo nesouvisející obsah budou smazány.