Ruská vojenská pomoc v Sýrii by mohla znamenat konec IS – proč se jí tedy USA tolik obává?!

Rusko a USA nemají kontrolu na situací v SýriiV případě, že by se pravidelná vojska Ruské federace se souhlasem legitimního prezidenta Bašára Asada zapojila do války proti Islámskému státu v Sýrii, by mohlo konečně dojít ke zlomu v současné patové situaci a k porážce islámských extremistů. Proč tedy vláda USA prostřednictvím ministra zahraničí pana Kerryho vyjadřuje znepokojení nad takovým scénářem?! [...]

Není důvodem amerického znepokojení to, že USA ve skutečnosti IS od začátku financují a podporují?! V čím zájmu je vnést do tohoto regionu zmatek a chaos?! Kdo podporoval svržení tzv. diktátorů v do té doby stabilních a bohatých arabských zemích a kdo se v těch zemích poté fakticky ujal moci?! Jak ty země vypadají dnes a proč v nich bují náboženský extremismus měrou, která nemá v moderní historii obdoby?!

Je fakt, že USA využívá ve skutečnosti IS ke svržení vlád zemí chladnějších k USA a vstřícnějších k Rusku a Číně tím pravým důvodem, proč Amerika nestojí o to, aby se do boje proti islámským radikálům zapojila v bojích zkušená a zocelená ruská armáda, která od konce studené války porazila podobné extremisty již několikrát?!

Bojí se američtí politici toho, že by Rusové mohli světu ukázat, jak to vypadá, když moderní a silná pravidelná armáda OPRAVDU bojuje proti nepřátelům a nehraje jen komedii pro světovou veřejnost, jako to dělají Američané?! Bojí se toho, že by v regionu mohl zavládnout mír a stabilita a místní země by mohli začít po vzoru Sýrie a Íránu obchodovat s Ruskem?!

Inteligentní člověk si na všechny v článku položené „otázky“ odpoví sám.

Autor: Ladislav Kašuka

Války a konflikty, Ze světa, , , , , , , , ,
Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky: <a href=""> <em> <i> <strong> <b> <blockquote> <cite> <code> <strike> <br>

* Vkládaný komentář se musí vztahovat k danému článku. Komentáře obsahující SPAM nebo nesouvisející obsah budou smazány.