Sýrie: Povstalci začali od USA získávat moderní zbraně. Írán do Sýrie vyšle 4 tisíce vojáků

První dodávky zbraní od USA pro syrské povstalceList Asharq Al-Awsat s odkazem na zdroje v syrské opozici píše, že povstalecké brigády v Aleppu začaly získávat moderní zbraně, které Američané slíbili. Pro povstalce jsou nejdůležitější protitankové a protivzdušné rakety.

Arabské zdroje předtím oznámily, že CIA už vytvořila síť tajných překladišť na území Turecka a Jordánska a ověřila trasy dodávek zbraní. Zdroj Asharq Al-Awsat v Aleppu oznámil, že povstalci získali 102 protitankových raket a v nejbližší době jich získají ještě dalších 270 [...]

Íránské vedení přijalo rozhodnutí o vyslání 4 tisíc vojáků ze Sboru strážců islámské revoluce do Sýrie na podporu prezidenta Bašára Asada. Zmínil dnešní britský list The Independent on Sunday.

Podle listu jde pouze o „první kontingent,“ který hodlá Teherán vyslat do Sýrie. Rozhodnutí bylo údajně přijato ještě před pátečními prezidentskými volbami.

Zdroj: czech.ruvr.ru

Války a konflikty, Ze světa, , , , ,
Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky: <a href=""> <em> <i> <strong> <b> <blockquote> <cite> <code> <strike> <br>

* Vkládaný komentář se musí vztahovat k danému článku. Komentáře obsahující SPAM nebo nesouvisející obsah budou smazány.