Spojené státy kontrolují celý Blízký východ kromě Sýrie a Íránu

Syrský konfliktVšechny státy Blízkého východu, kromě Sýrie, Íránu a částečně i Libanonu, jsou kontrolovány Spojenými státy. V rozhovoru pro Hlas Ruska to sdělil vysoce postavený úředník libyjského ministerstva obrany, který si přál zůstat v anonymitě.

Podle jeho slov, prohlášení saudského prince Bandara bin Sultána o tom, že kontroluje teroristické skupiny v Sýrii, včetně těch čečenských, jsou pravdivé. Na libyjském ministerstvu obrany kolují spekulace, že právě princ Bandar bin Sultán poskytl syrským protivládním ozbrojencům chemické zbraně [...]


Jinde →

Syřané v Ghoutě tvrdí, že za chemickým útokem stojí rebelové podporovaní Princem Bandarem

Experti OSN v Sýrii jsou pod úplnou kontrolou povstalců

I přesto, jsou Spojené státy stále odhodlány a připraveny v nejbližších dnech samostatně provést úder na Sýrii, a to i nehledě na rozhodnutí britského parlamentu, nejbližšího spojence USA, nepodílet se na operaci. O ignoraci OSN ze strany USA je už snad zbytečné se více zmiňovat.

Časopis Time napsal, že „okno“ na provedení úderů se otevře po sobotním odjezdu inspektorů OSN, vyšetřující v Sýrii použití chemických zbraní, a zavře se poté, co Obama odletí do Švédska a na summit G20 v Petrohradu v úterý večer.

Časopis Foreign Policy předpokládá, že útok bude proveden na nejméně 35 cílů raketami s plochou dráhou letu, které budou odpáleny z vojenských plavidel.

Deník Washington Post tvrdí, že operace bude, se vší pravděpodobností, trvat od 24 do 48 hodin.

V Berlíně proběhla demonstrace proti vojenskému zásahu v Sýrii

Zatímco USA spřádají plány pro raketový úder na strategické cíle v Sýrii, tak v Berlíně proběhla demonstrace proti silovému zásahu Západu do syrského konfliktu.

Desítky lidí se shromáždily v centru německého hlavního města s plakáty a portréty Bašára Asada, a požadovaly, aby nedošlo k útoku na Sýrii, jež se podle údajů amerických médií má uskutečnit v nebližších dnech.

Zdroj: czech.ruvr.ru

Války a konflikty, Ze světa, , , , , , , , , , , ,
Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky: <a href=""> <em> <i> <strong> <b> <blockquote> <cite> <code> <strike> <br>

* Vkládaný komentář se musí vztahovat k danému článku. Komentáře obsahující SPAM nebo nesouvisející obsah budou smazány.