Írán: Tisíce raket dopadnou na Izrael

Íránské rakety Fajr-5Írán pohrozil, že spustí masivní raketový útok proti Izraeli pokud USA napadnou Sýrii na základě smyšlených obvinění z použití chemických zbraní proti vlastnímu obyvatelstvu, což by mohlo odstartovat minimálně skutečnou válku v regionu a přinejhorším světovou válku.

„Den zúčtování se blíží“ říká Hossein Shariatmadari, šéfredaktor deníku Keyhan, který je řízen nejvyšším vůdcem Íránu ajatolláhem Ali Khameneim. Rovněž varuje, že konflikt mezi západem a Sýrií může vytvořit dlouho očekávanou příležitost pro pomstu vůči USA a Izraeli [...]

Šéfredaktor připomněl Američany vedený útok na Bagdád z 20. března 2003 a vyjádření prezidenta Bushe, který po sedmi dnech tvrdil, že válka se blíží ke konci. Jenže američtí vojáci opustili Irák v prosinci 2011 a do té doby jich bylo zabito přes 4500 a tato válka stála USA BILON dolarů.

Tvrdí, že USA vede proti Sýrii proxy válku, čili využije nespokojené militantní skupiny z řad rozdílných společností a poskytne jim materiální podporu a zůstane mimo přímého konfliktu. Země, které k tomu využívá a které jim s radostí pomáhají jsou Turecko, Saúdská arábie a Katar. Nyní Spojené státy americké tvrdí, že jsou připraveny postavit se vojensky Sýrii, která je jen částí fronty, které se proti nim postaví, dále je tam Írán a Hizballáh v Libanonu.

Přesto, že teroristické skupiny v Sýrii jsou podporovány neomezenými financemi a zbraněmi ne jen, že prezident Asad nebyl svržen, naopak syrská společnost ho podporuje a SAA (Syrská arabská armáda) vytlačila teroristické skupiny z většiny území.

Írán už dávno nakreslil kolem Sýrie červenou čáru a bojovníci z Hizballáhu na území Libanonu, izraelského souseda, jsou vyzbrojeni tisíci raket. Tři členové tohoto odporu mají společnou řídící místnost v případě konfliktu.

Samozřejmě USA má prostředky k tomu, aby začali válku za pomoci některých zemí Evropy a Arabského poloostrova, jen se bojím, že ji bude velmi těžké ukončit jako každou jinou válku na Blízkém východě.

Zdroj: nextgeneration.sk

Války a konflikty, Ze světa, , , , , , ,
Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky: <a href=""> <em> <i> <strong> <b> <blockquote> <cite> <code> <strike> <br>

* Vkládaný komentář se musí vztahovat k danému článku. Komentáře obsahující SPAM nebo nesouvisející obsah budou smazány.