Kdo by ještě věřil ukrajinské tajné službě? + Video z místa dopadu letu MH17

Sestřelený Boeing 777 letu MH17 na Ukrajině 2014Ukrajinská tajná služba přišla s příběhem, že zaznamenala (jak jinak, než před sestřelením malajského Boeingu 777) přísně tajný hovor mezi proruskou domobranou a ruskými agenty, ve kterém jasně a zřetelně, mezi sebou mluvili o tom, že z Ruska dorazil na Ukrajinu protiletadlový raketový systém BUK.

Podle SBU byl neznámý proruský separatista doslova bez sebe nadšením, a pronesl větu o tom, jak se nyní budou krásně sestřelovat všechna letadla. Nevím, jestli ukrajinské SBU tuto story, která přišla, jak se říká v pravý čas, někdo věří, ale já osobně o ní silně pochybuji [...]

Žádné důkazy, že domobrana takový systém opravdu vlastní neexistují, jen jakýsi pochybný videozáznam, na kterém je vidět nezakrytý, nijak nemaskovaný systém BUK převážený na tahači a chybí na něm jedna raketa.

Zmíněný protiletadlový raketový komplex BUK s chybějící jednou raketou

Tento raketový systém však může klidně patřit ukrajinské armádě a video, na kterém je natočený, je nejspíše pokus jak hodit vinu na domobranu. Proč by totiž domobranci převáželi tento systém tak, aby ho mohl každý vidět, a nehodili přes něj aspoň plachtu?

Navíc ukrajinská tajná služba není právě důvěryhodným zdrojem informací. Možná si vzpomenete, jak v období těsně po krymském referendu, přišla se zaručeným aktuálním odposlechem několika ruských diplomatů údajně hovořících o tom, co a komu zabere Rusko příště, a vůbec jim přitom nevadilo, že jeden z diplomatů, kteří měli údajně tento rozhovor vést, byl již několik měsíců mrtvý.

Všechno to mlžení a neprůkazné důkazy o tom, že boeing 777 sestřelila domobrana, nasvědčuje spíše tomu, že byl sestřelen ukrajinskou armádou. Svědčí o tom i fakt, že v pátek bylo ukrajinskými úřady prohlášeno, že se našli černé skříňky a vezou se do Kyjeva, a v sobotu najednou, že žádné černé skříňky nemají, a pravděpodobně se jich zmocnila proruská domobrana.

Místo dopadu „sestřeleného“ malajského Boeingu 777 letu MH17. Video obsahuje drastické záběry!

Nebylo by to ostatně poprvé, co diletantská ukrajinská armáda sestřelila civilní dopravní letadlo. V roce 2001 sestřelila omylem u Soči ruský Tupolev raketou ze systému S 200 vystřelenou z tehdy ještě ukrajinského Krymu.

Nechci předem pronášet žádné soudy, ale po tom, co nám ukrajinská vláda, armáda a prezident předvádějí posledních pár měsíců, bych jim nevěřil ani nos mezi očima a jediné, čemu opravdu věřím je, že jsou schopní každého zločinu a podvodu, jen aby dosáhli svého.

Autor: Ladislav Kašuka

Jinde →

Sestřelený Boeing 777 letu MH17: Cesta k vyhlášení „bezletové“ zóny nad Ukrajinou, kterou bude zajišťovat NATO?

Války a konflikty, Ze světa, , , , ,
Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky: <a href=""> <em> <i> <strong> <b> <blockquote> <cite> <code> <strike> <br>

* Vkládaný komentář se musí vztahovat k danému článku. Komentáře obsahující SPAM nebo nesouvisející obsah budou smazány.