Další teroristický útok ve Volgogradu + Video

Jedná se o druhý teroristický čin spáchaný v průběhu 24 hodin a třetí v řadě. Předchozí teroristický útok byl spáchán na Volgogradském vlakovém nádraží 29.12.2013 ve 12.45 hod. Při dnešní explozi ve volgogradském trolejbusu zahynulo 15 lidí. V důsledku exploze zahynulo 30. prosince 2013 ve Volgogradu 15 lidí sdělil vicegubernátor Volgogradské oblasti Vasilij Galuškin, rovněž informoval o 23 postižených s popáleninami a traumaty různé těžkosti. Dříve byla zveřejněna zpráva o 10 mrtvých a 15 raněných. Výbušné zařízení odpálil zřejmě sebevražedný útočník.Volgograd zažil další teroristický čin. Rusko 2013, terorismus

Je to již třetí teroristický útok ve Volgogradu za krátkou dobu, k prvnímu teroristickému útoku ve Volgogradu došlo 21.10.2013, kdy se v městském autobusu odpálila sebevražedná teroristka.

Na Internetu se objevilo první video z místa výbuchu trolejbusu ve Volgogradu. K explozi došlo dnes v 8 hodin 23 minut místního času. Zahynulo 10 lidí, dalších nejméně deset bylo raněno.

Atentáty mohou souviset s Putinovou novelou zákona o trestu za výzvy k separatismu

Teroristický útok na Volgogradském vlakovém nádraží

Volgogradský trolejbus, ve kterém dnes ráno došlo k výbuchu, je prakticky celý zničen. Výbušné zařízení bylo zřejmě položeno v jeho středu. Okna a boční části jsou pryč, kostra zničena. Výbušné zařízení se nacházelo někde uprostřed trolejbusu, informuje zpravodaj televize Rossija 24 z místa nehody.

Zpravodaj televize Rossija 24 rovněž sdělil, že vidí těla obětí, jež byla výbuchem vyhozena z vozu. Vyšetřovací výbor RF potvrdil smrt deseti lidí při výbuchu trolejbusu ve Volgogradě, sdělil mluvčí výboru Vladimir Markin.

Exploze v budově vlakového nádraží ve Volgogradu

Do Volgogradu vstoupila vojska MV

http://czech.ruvr.ru/2013_12_30/Do-Volgogradu-vstoupila-vojska…

Zdroj: czech.ruvr.ru | Video: vesti.ru

Války a konflikty, Ze světa, , , , , ,
Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky: <a href=""> <em> <i> <strong> <b> <blockquote> <cite> <code> <strike> <br>

* Vkládaný komentář se musí vztahovat k danému článku. Komentáře obsahující SPAM nebo nesouvisející obsah budou smazány.