Egypt odsoudil izraelský útok na vůdce Hamásu

Izrael zaútočil na pásmo GazyEgyptský ministr zahraničí Mohammed Kamel Amr včera odsoudil bombardování pásma Gazy izraelskou armádou, a zároveň doporučil, aby byly útoky ze strany izraele na palestinská území zastavena.
Egyptský ministr současně varoval Izrael před nebezpečím zesílení konfliktu v celém regionu, který by mohl mít závažný dopad na situaci, která nyní panuje na celém Blízkém východě [...]

Izrael včera podnikl několik náletů na pásmo Gazy, přičemž útok byl cílen na projíždějící konvoj v Gaza city, konkrétně na vůz Ahmeda Džabárího, vrcholného představitele vojenského křídla Hamásu, které pásmo Gazy ovládá. Po leteckém útoku na konvoj, byly představitel Hamásu Ahmed Džabárí a jeho osobní tělesná stráž zabiti, další lidé v blízkém okolí byly zraněni. K útoku došlo v poledních hodinách.

Izrael odůvodnil včerejší útok na konvoj tím, že musel adekvátně odpovědět na raketové ostřelování jižního izraele palestinskými ozbrojenci, ke kterému došlo před několika dny, a zamezit tak dalšímu vyhrocení situace.

Zanedlouho poté, mluvčí Hamásu prohlásil, že Izrael bude své akce litovat. Palestinský prezident Mahmúd Abbás, mezitím vyzval arabské společenství, k otevření diskuse týkající se izraelských útoků.

Zdroj: ruv.is

Války a konflikty, Ze světa, , , ,
Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky: <a href=""> <em> <i> <strong> <b> <blockquote> <cite> <code> <strike> <br>

* Vkládaný komentář se musí vztahovat k danému článku. Komentáře obsahující SPAM nebo nesouvisející obsah budou smazány.