Bašár Asad s podporou svých spojenců vítězí, všem „šmejdům“ navzdory!

Sýrie: Bashar all Assad poskytl rozhovor pro deník IzvestiaKromě pár hloupých, sporadických zpráv nyní západní tisk o průběhu bojů v Sýrii moc nepíše. Důvodem je to, že by musel zvěstovat jediné – Asadova armáda osvobozuje každičký den nová území od všech druhů teroristů!

Když píši od všech druhů teroristů, myslím tím nejen bojovníky Daiš (Islámského státu), ale i od všech ostatních ozbrojených zločineckých uskupení, která okupují nelegitimně různé části syrského státu, tedy těch podporovaných Tureckem a Saudskou Arábií, stejně jako od těch skrytě podporovaných USA, nebo Izraelem! [...]

V současné době probíhají tvrdé boje na Golanských výšinách u hranic Izraele, což je opravdu dost prekérní situace, protože velká část území těchto výšin, které považuje Izrael za své, patří podle mezinárodního práva Sýrii a Izraelem byla obsazena a jsou nelegitimně okupována od roku 1969 (dokonce i podle rezoluce OSN číslo 497) izraelskou armádou!

Syrská armáda postupuje za pomoci opravdu masivních ruských náletů a přátel Sýrie z řad Hizballáhu (což je revoluční organizace bojovníků usilujících o návrat Golan a dalších území okupovaných Izraelem zpět do rukou právoplatných vlastníků i za cenu úplného zničení Izraele). Hizballáh je samozřejmě západem brán jako teroristická organizace, přestože Izraelci, nebo Turci masakrující menšiny a zabírající území druhých států jsou pro západní země spojenci a přátelé!

K dalším nedávným úspěchům syrské armády patří osvobození měst Maheen a Huwwarin od teroristů z Daiš a postup k městu Sheikh Miskeen, které okupují západem podporovaní teroristé z tzv. Svobodné syrské armády, kde se do nynějška nachází izolovaná statečně bojující 82 brigáda legitimní syrské armády! Pokud, nebo spíše až uspějí, otevře se syrské armádě cesta do strategicky položených měst na jihu Golanu Deraay a Kunejtry.

Poté brzy celá Izraelem neokupovaná část Golan přejde do rukou pravidelné syrské armády a jejich spojenců z řad Hizballáhu, což dělá oprávněně obavy izraelským agresorům, kteří by z důvodu rozmístění ruských PVO v Sýrii nemohli jenom tak přiletět a všechno tam vybombardovat, jak jsou po celá dlouhá léta zvyklí! Izrael se obává, že Hizballáh bude poté provádět výpady na Izraelem okupovanou část s úmyslem jí osvobodit od izraelských okupantů (což je docela dobře možné).

Jak vidíte, v Sýrii se pořád bojuje a dějí se tam věci, které musí dělat těžkou hlavu všem, kteří do dnešního dne usilují o svržení syrského prezidenta Asada a podporují státy, které s tichým souhlasem USA a NATO okupují území svých sousedů. Popřejme tedy do roku 2016 hodně úspěchů Asadovi, Rusku a všem jejich spojencům a těžkou hlavu a hromadu proher „šmejdům“ stojícím proti nim!

Autor: Ladislav Kašuka

Války a konflikty, Ze světa, , , , , , , , , , , , , , ,

Vaše komentáře:

  1. Zdeněk napsal:

    Vypadá,že podle Sibylina proroctví opravdu vznikne 3 světová válka a konec civilizace.

  2. Filip napsal:

    Souhlasím a moc přeju.

  3. Elisha napsal:

    A nezapomeňme rovněž připomenout, proč že vůbec občanská válka v Sýrii započala. Dnes je možná pan prezident Asad vnímán veřejností jako spojenec, nýbrž byl to právě jeho režim, díky kterému se jeho země začala rozpadat. Je to masový vrah, který postupně likvidoval své odpůrce a neštítil se ani využití chemických zbraní proti civilistům. Islámský stát jeho režimu pak „pouze“ nasadil korunu. Jednotlivé velmoci se dnes musí rozhodnout, jak velké zlo si zvolí a IS je samozřejmě brán jako to větší zlo. Pan autor článku by si možná měl dát tu práci a vyhledat si několik let staré informace, protože mírně zapomíná. A mimochodem z posledního odstavce článku se mi chce mírně zvracet, ale možná je to bráno pouze jako určitá recese.

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky: <a href=""> <em> <i> <strong> <b> <blockquote> <cite> <code> <strike> <br>

* Vkládaný komentář se musí vztahovat k danému článku. Komentáře obsahující SPAM nebo nesouvisející obsah budou smazány.