Naše nové rakety s plochou dráhou letu mohou být dozbrojeny jadernými hlavicemi, řekl Putin!

Ruský prezident Vladimír PutinMnoho novinářů tuto jednoduchou větu nepochopilo, nebo jí „na objednávku“ překroutilo a vytrhlo z konceptu. Přitom se vlastně jedná o velice jednoduchý vzkaz pro všechny, kteří by mohli někdy uvažovat o napadení Ruské federace!

Putin neřekl nic takového, že by Rusko chtělo použít jaderné zbraně proti teroristům v Sýrii, byl by to také naprostý nesmysl, vždyť Rusové jsou na rozdíl od západní USA vedené koalice syrští přátelé a spojenci! [...]

Těžko tedy budou ničit zemi, kterou společně s pravidelnou syrskou armádou osvobozují ode všech teroristů, tedy i od těch, které Američané vydávají za umírněnou opozici, nebo bojovníky za svobodu (ve skutečnosti je to jedna verbež a jejich bojovníci si volně přecházejí z jedné skupiny do druhé, jak se jim to zrovna hodí, tedy pokud se zrovna neléčí v Turecku)!

Pan prezident Putin pouze řekl, že rakety Kalibr a KH-101 vykazují velmi dobré výsledky a mohou být vyzbrojeny konvenčními i jadernými hlavicemi. Putin také jasně deklaroval, že Ruská federace jaderné zbraně v boji s teroristy nepotřebuje. Druhá část jeho věty, která zněla, že doufá, že tyto rakety nebude třeba nikdy vybavit jadernými hlavicemi, se už samozřejmě netýkala teroristů (což každému aspoň průměrně inteligentnímu člověku došlo), nýbrž byla vzkazem pro všechny země, jejichž politici občas velkohubě „volají“ po konfliktu s Ruskem (jako mnozí kandidáti na prezidenta USA, nebo turecký prezident atd.)

Putinův vzkaz byl tedy jasný – Ruská federace bude nadále pokračovat ve svém kurzu, bude na rozdíl od USA a NATO ctít mezinárodní pravidla, nepřestane bránit své přátele a spojence a ničit všechny teroristy, kteří ohrožují je, nebo samotné Rusko, ať už je podporuje kdokoli! Pokud by si někdo myslel, že může Rusku vyhrožovat, nebo ho dokonce vojensky napadnout, tak dělá velkou chybu! Tyto rakety, o kterých nyní mluvím, jsou další z celé řady nových a účinných zbraní, kterými se můžeme bránit a zničit jimi nepřítele!

Autor: Ladislav Kašuka

Války a konflikty, Ze světa, , , , , , , , , , ,
Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky: <a href=""> <em> <i> <strong> <b> <blockquote> <cite> <code> <strike> <br>

* Vkládaný komentář se musí vztahovat k danému článku. Komentáře obsahující SPAM nebo nesouvisející obsah budou smazány.