Válka Říše proti Burundi. Válečná propaganda při přípravě na R2P (Responsibility to Protect – “Odpovědnost za ochranu”) “humanitární intervenci“

Finanční krize, EU-USAOd dubna roku 2015 byla Republika Burundi sužována násilnými protestními hnutími, organizovanými nevládními organizacemi, financovanými Spojenými státy a Evropskou unií. Tyto takzvané „občanské společnosti“ se zapojily do masových vražd, žhářství a sabotáží, ve společné snaze šířit anarchii v zemi jménem neokoloniálních zájmů.

Vláda Burundi se stala terčem Africomu, neokoloniálního Velitelství pro Afriku, kvůli její samostatné rozvojové politice, která obhajuje vytvoření silného státu s multipolární zahraniční politikou [...]

Významné zakázky na využívání přírodních zdrojů, jako je nikl, byly podepsány v posledních letech s Ruskem a Čínou.

Země se také přibližuje do orbitu BRICS zemí. To je důvod, proč je napadena západem podporovaným politickým převratem.

Pierre Nkurunziza, prezident země, je dnes jedním z nejoblíbenějších vůdců v Africe. Důvod pro to je poměrně jednoduchý. Po příchodu k moci v roce 2005 Nkurunziza nechal vybudovat více škol než všichni vládci od získání nezávislosti dohromady. O horlivém ekologovi Nkurunzizovi je známo, že tráví víkendy prací na polích s rolníky. Zahájil rozsáhlý program výsadby stromů na ochranu životního prostředí v zemi. Vláda Burundi hodlá změnit zemi v předního vývozce ovoce a v nově vybudovaných zdravotnických zařízeních po celé zemi poskytuje bezplatnou zdravotní péči o těhotné ženy.

Záminka pro eskalující destabilizaci země přišla, když Nkurunziza kandidoval na třetí období jako president. USA/EU řízená opozice tvrdí, že to bylo v rozporu s ústavou. Nicméně právní orgány země usoudily, že to není v rozporu s národní ústavou. Podle mezinárodního práva každý národ/stát je odpovědný za vnitřní záležitosti své země. Nicméně, pokud jde o africké země, pak to neplatí. Brusel a Washington řekly, že Nkurunziza musí jít a podněcují nestabilitu v zemi od roku 2006. Tento proces zrychlil od dubna roku 2015.

Mezi mnohé úspěchy prezidenta Burundi, Pierre Nkurunziza, patří o sobotách povinné veřejně prospěšné práce, s cílem podpořit národní dobrovolnictví a smysl pro občanského ducha v zemi, která se právě zotavuje z jedné z nejhorších genocid ve dvacátém století. Od roku 1993 do roku 2005 bylo až na 4 miliony lidí zavražděno během Francouzi, Belgičany a USA podporovaných vojenských diktatur generálů Micombera, Bagazy a Boyoya.

Nkurunzizovy „Dny komunitní práce“ pomohly rekonstruovat po válce národ, vytvářet pocit soběstačnosti, jednoty a sociální nadějí mezi lidmi. Projekt již vedl k výstavbě více než 5 000 škol v zemi.

Burundi se nachází v oblasti velkých jezer Afriky, a mají o ni velký zájem nadnárodní společnosti, díky jeho bohaté zemědělské půdě, přírodním zdrojům a strategické poloze v blízkosti na minerály nejbohatších zemí na světě. Belgické a francouzské neokoloniální vlády podporovaly v Burundi etnické napětí mezi menšinou Tutsiů (zvýhodňovanou belgickými kolonialisty) a většinovou populací Hutů.

Vláda vynaložila velké úsilí, aby sladila tato dvě etnika, a zajistila tak etnickou rovnováhu ve vojenských a státních institucích. Bez ohledu na skutečnost, že neexistuje žádný důkaz o státem podporované rasové diskriminaci v zemi, tlak západních korporací byl pokusem k vytvoření dojmu, že burundská vláda se snaží vyhladit tutsijskou menšinu. Dělají to tím, že obrací téměř každé prohlášení vlády, vyzývající ke klidu a jednotě mezi všemi Burunďany, na podněty k rasové nenávisti a genocidě. Šíří fámy, které podporují strach – nedílnou součást imperiálních destabilizačních technik.

Západní mocnosti nikdy nechtěly, aby Pierre Nkurunziza převzal moc. Chápou, že vůdce, který by byl schopný sjednotit všechna etnika v zemi, by nevyhnutelně sledoval sociálně orientovanou politiku, nepříznivou pro západní korporátní a geostrategické zájmy. Nkurunziza opakovaně deklaroval svůj záměr – vyhladit chudobu v zemi. Ačkoli burundský prezident není Thomas Sankara, jeho starost o život chudých přináší nebezpečí zájmům západních korporací.

V roce 2012, francouzské ministerstvo obrany zveřejnilo zprávu ve svém časopise Horizons Strategiques, která varovala před nebezpečím pro francouzské zájmy, které přináší oživení „politiky důstojnosti“ v Africe. Národní suverenita a panafrické změny byly uvedeny jako vážné nebezpečí pro francouzskou kontrolou nad africkými zdroji.

To je důvod, proč všechny africké národy jsou systematicky destabilizovány žoldáky a hnutími „pseudoobčanských společností“, které pracují na změnách režimů ve prospěch neokoloniálních zájmů. Většina z těchto hnutí dostává štědré finanční prostředky od americké National Endowment for Democracy, amerického think tanku, který úzce spolupracuje se CIA na svržení vlád, které ohrožují americké imperiální zájmy. To se přesně děje v Burundi.

Amnesty International nyní publikovala v korporátních médiích vážné obvinění proti vládě Burundi. Je to organizace, která tvrdí že je nezávislá, již počítá mezi členy své bankovní rady bývalého poradce pro národní bezpečnost USA Zbigniewa Bzrezinského. Ten uvedl ve francouzském časopisu Le NouvelObservateur v roce 1998, že by se CIA vůbec nezajímala o podporu teroristů v Afghánistánu, pokud by byly zajištěny americké geopolitické zájmy.

Amnesty International pomohla rozšířit rasistické lži o „afrických žoldácích“ v průběhu propagandistické kampaně NATO, která předcházela kobercovému náletu a úplnému zničení této země v roce 2011. Amnesty International lhala a lže znovu a znovu o Sýrii od doby, kdy NATO zahájilo svou válku proti zemi v roce 2011, pomocí proxy-teroristického gangu. Skupina pro lidská práva opakovaně obviňovala ze zločinů Al-Káidy v Sýrii syrskou vládu.

Nyní si teroristická organizace pro lidská práva brousí nože v rámci přípravy na zmrzačení dalšího afrického národa, odolávajícího globalizaci, odolávajícího pentagonskému Africomu, odolávajícího neokoloniálnímu zotročení. Organizace na ochranu lidských práv, jako jsou Amnesty International a Human Rights Watch jsou avantgardou současného imperialismu. Jsou ipso facto velkými spoluviníky genocid, válečných zločinů a zločinů proti lidskosti.

Tyto organizace poskytují morální ospravedlnění pro ničivé války, agrese, vraždění stovek tisíc civilistů, vytváření množství bezdomovců a uprchlíků. Nejsou nic menšího než zločinci a měly by být souzeny za své zločiny Kuala Lumpurským tribunálem pro válečné zločiny, jedinou důvěryhodnou právnickou osobou pro stíhání válečných zločinů a zločinů proti lidskosti, v dnešním světě.

Lživá zpráva Amnesty o „zákroku“ proti „pokojným demonstrantům“ a „aktivistům pro lidská práva“ v Burundi byla vypuštěna s cílem poskytnout ospravedlnění pro invazi a okupaci Burundi mezinárodními „mírovými“ silami v rámci sporné doktríny OSN o „odpovědnosti za ochranu“. Ta předkládá jako odpovědnou – globální korporátní aristokracii a její loutkové vlády, které se snaží zajistit, aby žádný národ, bez ohledu na to jak je malý či nevýznamný, se neodvážil napadnout samozvaný orgán jejich „globálního vládnutí“.

Copyright © Gearóid Ó Colmáin, Global Research, 23.12. 2015
http://www.globalresearch.ca/the-empires-war-against-burundi-war-propaganda-in-preparation-for-an-r2p-humanitarian-intervention/5497571
Volný překlad pro České národní listy: P. Rejf

Zdroj: ceskenarodnilisty.cz

Války a konflikty, Ze světa, , , , , , , , , , , , , , , , ,
Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky: <a href=""> <em> <i> <strong> <b> <blockquote> <cite> <code> <strike> <br>

* Vkládaný komentář se musí vztahovat k danému článku. Komentáře obsahující SPAM nebo nesouvisející obsah budou smazány.