Schwarzenbergovy bláboly proti Rusku nic neřeší

Schwarzenberg kritizuje pokrytecky RuskoPhDr. Jiří Jaroš Nickelli – Máme vskutku skvělého šéfa zahraničního výboru Parlamentu! Pan Schwarzenberg zas jednou perlil.(Novinky.cz, 28.II.2014,19:46). Vyjádřil se k prezidentu Putinovi a k etnickým Rusům na Krymu takovým způsobem,že by ho za to snad pochválil ze záhrobí snad jen zesnulý kancléř Dollfuss (mimochodem zavražděný nacisty).

Pan Schwarzenberg se vyjádřil na adresu prezidenta Putina způsobem nemajícím obdoby v civilizovaném světě [...]

Prohlásil, že pan Putin se chová jako Hitler,když chtěl obsadit československé pohraničí. Dále tvrdil, že připravenost Ruska vyslat vojáky na Krym a ochránit své ruské krajany je totéž, jako Hitlerovy nároky na ochranu etnických Němců u nás, v Rakousku nebo dokonce v Polsku!

Nevíme, kde studoval pan Schwarzenberg dějiny, ale na Karlově nebo Masarykově univerzitě to určitě nebylo. Jinak by nemohl v pozici představitele poslaneckého výboru blábolit takové nesmysly. Pan Schwarzenberg je v pozici připomínající známý případ zloděje volajícícho chyťte zloděje! Pan Schwarzenberg totiž sice nic nezapomněl, ale také se ničemu z dějin nenaučil, soudě podle jeho prohlášení. Vzpomíná si pan Schwarzenberg, jak to ve skutečnosti bylo s Hitlerem a s reichem? Že nejdříve proti ČSR byla spuštěna ohavná tisková kampaň, a dokonce ani ne v Německu, ale v Británii?

Že pak nastoupil Goebbelsův tisk a řval denně o jakýchsi zločinech Čechů na nebohých sudetských Němcích? Nezapomněl pan Schwarzenberg na to,jak Dollfuss nejdříve zlikvidoval sociální demokraty a dělníky dal střílet v Marxových domech – a nacisti se mu za to odměnili zavražděním? Nezapomněl pan Schwarzenberg na to, že v Polsku šlo v první řade o tzv. koridor ke svobodnému městu Gdaňsk, jenž hitlerovci germanizovali na prokletý Danzig? A že útlak Němců se tam nezdařilo prokázat a musel být zosnován přepad vysílačky Gliwice s koncentráčními vězni převlečenými za Poláky?

A konečně jak to, že selektivní humanista Schwarzenberg se tak bere za ukrajinské fašisty banderovce a tryzubce, když ani slovem nehlesl na ochranu kosovských Srbů rozřezávaných albánskou chátrou na orgány? Vraždění Srbů na Kosovu bylo dle pana Schwarzenberga v pořádku? Asi ano, když tento novodobý Chamberlain schválil vraždostát Kosovo. A diskriminace Rusů, kterým nová vláda hned zakázala úřední jazyk ruštinu, to je demokratické užívání práv dle pana Schwarzenberga? A pogromy na židovské obyvatelstvo, které již podle různých zpráv na Ukrajině začaly, to je demokratický vývoj, a nikdo nemá zasahovat?

Herr Schwarzenberg se prostě v analogiích ruského jednání s hitlerovským jednáním nejen plete, ale doslova lže. Lže, a toto snad ani nemá ze své hlavy – musel snad jednat podle nějakého mefistotelského řídícího vzoru. Jinak by nemohl porovnávat ruského prezidenta s Hitlerem a ruský zájem ochránit krajany za hitlerismus sudetského typu. Rusům na Krymu ani Ruské federaci se nelze divit, cítí-li se ohroženi – a nemá to nic společného s hitlerovským modelem! Oni žádnou krizi na Ukrajině nevyvolávali. Tu jednoznačně vyvolaly fašistické a polofašistické formace placené a vyzbrojované ze zahraničí – nikoli z Ruska ! Zde je nutno připomenout film Emira Kusturici o sporu mezi Chorvatem a Srbem. Tam Srb říká: Fašista začal“. A má pravdu.

Zde je to stejné. Na Ukrajině nezačal ani Rus, ani Polák, ani slušný Ukrajinec. Fašista začal. Jako v Jugoslávii a jinde. A fašista by nebyl úspěšný bez svých instalátorů. Myslím, že kdyby měl pan Schwarzenberg čas, a hlavně vůli, instalátory ukrajinské katastrofy by našel. Nikoli v Kremlu, ale na úplně jiné světové straně.

Zdroj: ceskenarodnilisty.cz

Z domova, , , , , , , , , , , ,
Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky: <a href=""> <em> <i> <strong> <b> <blockquote> <cite> <code> <strike> <br>

* Vkládaný komentář se musí vztahovat k danému článku. Komentáře obsahující SPAM nebo nesouvisející obsah budou smazány.