Ukrajina se zdráhá podepsat přístupovou dohodu s EU, a USA už ji za to chtějí sankcionovat

Finanční krize, EU-USATaké se Vám zdá, že je něco v nepořádku s politikou EU a USA? Jen co Ukrajina odložila podepsání přístupové dohody s EU, tak USA přišli s tím, že není vyloučena možnost Ukrajinu sankcionovat, že prý není dostatečně „demokratická“.

Nehledejme za tím nic jiného než Geopolitku USA a „velký“ potenciál ukrajinských trhů na které má EU zálusk, obzvláště v době, kdy jde její ekonomika ke dnu. Není to tak dávno, co ruský president Vladimír Putin Ukrajinu upozorňoval na nebezpečí skrývající se v případném vstupu země do EU [...] 

Za to nebezpečí je považováno zaplavení ukrajinského trhu levným a nekvalitním zbožím ze zemí EU, přičemž bude pomalu docházet k totální devastaci (už tak těžko přežívajícího) ukrajinského průmyslu a potravinové výroby potažmo zemědělství a masivnímu nárůstu nezaměstnanosti.  Ukrajina není zemí kde je velká kupní síla obyvatelstva, ale strategii jak toho dosáhnout známe i ze svých vlastních zkušeností. Nejsilnější státy evropské unie budou vůči Ukrajině „vstřícné“, a na zboží na které ukrajinci nebudou mít peníze, jim budou zapůjčeny za „malý“ úrok, jak prosté a jednoduché. Následné předlužení země ke kterému by dozajista postupem času došlo, už EU nezajímá, však na své si musí přijít i MMF.

Hlavním důvodem proč Ukrajina odložila podepsání přístupové dohody s EU, je Rusko, které nechce Ukrajinu „odevzdat“ do spárů někoho jiného (USA). Spojeným státům potažmo NATO, jde o to, aby se dostali co nejblíže k ruským hranicím, čím blíže, tím lépe, vždyt‘ Rusko „ohrožuje demokracii“, pokrytecké USA si vždy najdou vhodná slova pro zamaskování svých geostrategických plánů pro obklíčení a odříznutí „zlého“ Ruska od evropy. Nyní, když Ukrajina odložila podepsání přístupové dohody s EU, je strategie USA, mít své vojenské základny co nejblíže k ruským hranicím ohrožena, proto ten povyk kolem.

Amerika měla ráda Rusko v dobách, kdy bylo na kolenou, a to jak ekonomicky tak i společensky,  a také když získávali ruskou ropu za hubičku. Nyní, když Rusko zesílilo a pomalu se staví na vlastní nohy, je nezávislé a kdy s minimálním a zanedbatelným dluhem 11 procent HDP se staví do role „supervelmoci“ hned za ekonomicky upadající USA, tak je na obtíž. V budoucnu se dá očekávat ze strany západu nenápadná a tichá blokáda ruské ekonomiky a hospodářství, která bude mít za úkol oslabit Rusko a snížit jeho vliv na okolní státy.

Hrozí Ukrajině občanské nepokoje nebo dokonce občanská válka?

Na Ruskojazyčných blozích a alternativních zpravodajích se už začíná spekulovat o přípravě revoluce na Ukrajině za vydatné pomoci USA.  Údajný projekt „Techkemp“, který prý podporuje velvyslanectví USA na Ukrajině,  je zaměřený na školení specialistů pro provádění informační války a diskreditačních kampaní proti státním institucím, s cílem vyvolat na Ukrajině občanské nepokoje.

Jinde →

Amerika chystá revoluci na Ukrajině / Oleg TsarevRuskojazyčné stránky

V Rumunsku začala výstavba americké protiraketové základny, Rusku se to nelíbí

Vojenské obkličování a globální dominance, zadělávání na další jadernou krizi

Autor: ČeskýRozhled.cz

Ze světa, , , , , , , , ,
Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky: <a href=""> <em> <i> <strong> <b> <blockquote> <cite> <code> <strike> <br>

* Vkládaný komentář se musí vztahovat k danému článku. Komentáře obsahující SPAM nebo nesouvisející obsah budou smazány.