Vítejte v nové studené válce aneb „šťastný“ Nový rok 2015!

Studená válka neskončila - USA - RuskoJe to tu, vše tomu od začátku roku 2014 nasvědčovalo a většina rozumných lidí, která sledovala události na Ukrajině od tzv. Majdanu až do současnosti, věděla, že se to stane.

Svět se po násilném ukrajinském puči proti legitimně zvolenému prezidentovi a vládě, který byl financován a řízen z USA a podporován bruselským ústředím Evropské unie ocitl díky neustávajícím provokacím západu vůči Ruské federaci v nové studené válce [...]

Celý minulý rok se západní země snažili získat Ukrajinu a přiblížit se tak vojensky až k samým hranicím Ruska. Cílem bylo Ruskou federaci izolovat od Evropy a získat vojenskou námořní základnu na Krymu pod správu NATO. V případě rozmístění ponorek, lodí a raketových komplexů na tomto poloostrově, by NATO získalo obrovskou strategickou výhodu a rakety odpálené z Krymu na Moskvu, by v případě konfliktu nebylo možné včas lokalizovat a zneškodnit. Měla to být vojenská pojistka plánu na odříznutí Evropy od ruské ropy a plynu, které mají být nahrazeny americkým a saudským černým a modrým palivem.

Nebýt rychlé reakce obyvatel autonomního Krymu, který si poté, co byla v Kyjevě neústavním způsobem svržena legitimní vláda, zvolil v referendu nezávislost na fašizující se Ukrajině a následně připojení zpět k Ruské federaci a hrdinného odporu obyvatel Doněcka s Luganskem, zřejmě by se americkým a bruselským jestřábům tento vpravdě smělý dobyvačný plán povedl. Protože však ukrajinská vojska věrná kyjevským banditům, kteří za pomoci fašistických bojůvek získali moc v zemi, nedokázala získat pro své pány výše zmiňovaná území, dostal plán povážlivé trhliny a fakticky úplně ztroskotal. Američanům a jejich bruselským poskokům tak zůstala na krku rozvrácená chudá Ukrajina. Na nerosty bohaté východní regiony kontroluje vlastenecká domobrana a Krym se stal nedílnou součástí Ruské federace.

Od chvíle, kdy američtí a evropští politici pochopili, že plán na bleskové ovládnutí celé Ukrajiny jim nevyšel, se snaží vyprovokovat Rusko k vojenské akci tím, že nechávají své ukrajinské dobře vycvičené fašistické válečné psy páchat genocidu na civilním obyvatelstvu hlásícímu se k ruskému etniku, vymýšlí si údajné invaze ruských ozbrojených sil na Ukrajinu a bez jediného důkazu vydávají tyto výmysly za fakta a snaží se na Ruskou federaci svalit vinu za sestřelení Malajsijského dopravního letadla, přestože se neštěstí stalo v ukrajinském vzdušném prostoru a mnohem pravděpodobnějším viníkem jsou špatně vycvičené ukrajinské ozbrojené síly, které disponují celou řadou zbraní schopných podobné letedlo sestřelit.

Události gradovali ke konci roku, kdy byl v USA schválen otevřeně protiruský zákon, ve kterém se o Ruské federaci mluví jako o zemi s imperiálními ambicemi, která je nebezpečím pro sousední země, Evropu a celý svět a který opravňuje USA zásobovat ukrajinskou armádu zbraněmi a z Ukrajiny činí vojenského spojence USA mimo blokový statut NATO. Všechny tyto kroky, společně s tím, že Ukrajina zrušila svůj neutrální statut a usiluje o vstup do NATO, vedly nakonec k tomu, že Ruská federace, která se celý rok snažila o smířlivý postoj vůči Ukrajině, Evropské unii i USA, musela nakonec přehodnotit svou obrannou vojenskou koncepci a ustanovit v ní jako současnou největší hrozbu pro bezpečnost RF vojenskou Alianci NATO řízenou z Washingtonu.

V SITUACI, KDY SE OBĚ STRANY KONFLIKTU PROHLÁSILY VZÁJEMNĚ ZA NEPŘÍTELE A HROZBU, FAKTICKY ZAČALA NOVÁ STUDENÁ VÁLKA. JSEM ZVĚDAVÝ, CO BUDU PSÁT OD TOHOTO OKAMŽIKU ZA ROK. MOC DOUFÁM, ŽE NEBUDU PSÁT O VYPUKNUTÍ OPRAVDOVÉ HORKÉ VÁLKY …

Autor: Ladislav Kašuka

Války a konflikty, Ze světa, , , , , , ,

Vaše komentáře:

  1. Karel Vázler napsal:

    Opět zcela výstižný článek, který žádný z dalších tzv. novinářů nenapsal. Jak dlouho ještě budeme zavírat oči před skutečnými fakty, jak dlouho nás budou krmit protiruskou propagandou. Copak se všichni zbláznili….

  2. Lukáš Sluka napsal:

    Bravo soudruhu Ladislave bravissimo, yangeeský zločinný imperialismus má celou 2. polovinu 20. století válku a fašismus v genech. Putinovské Rusko je sice kapitalistické, avšak nikdy v dějinách nebylo a nebude agresorem. V současnosti jde o to, aby byl co nejdříve nahrazen americký dolar jako meznárodní platidlo, na čemž již jistě pracují státy bloku BRICS… Válkám dokáže učinit konec POUZE socialismus. Jak říkala německá spartakistická mučednice Rosa Luxemburgová blahé paměti: PRO BUDOUCNOST EXISTUJÍ POUZE DVĚ MOŽNOSTI – SOCIALISMUS NEBO BARBARSTVÍ.

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky: <a href=""> <em> <i> <strong> <b> <blockquote> <cite> <code> <strike> <br>

* Vkládaný komentář se musí vztahovat k danému článku. Komentáře obsahující SPAM nebo nesouvisející obsah budou smazány.