Nukleární pojistka?

Výbuch atomové bombyAni ten, kdo se o politiku vůbec nemíní zajímat (poněvadž politika je špína), nemůže v současné době přehlédnout tažení Západu proti Ruské federaci a Číně. Postupné oddrolování lidodemo států a republik od bývalého svazku SSSR se dokonale povedlo. V nepříjemných důsledcích je to krok, který potřebovali ti, co sní o světovládě. Ovšem jejich chuťovky rozdrážděné předkrmem žádají další a další.

Proto „odborná místa“ (jako US „Freedom House“) připravila barevné revoluce, a zejména tu oranžovou a růžovou, prakticky na hranicích Ruské federace (dále jen RF). Včleňováním dalších a dalších států do EU a implicitně do NATO, (samozřejmě bez plebiscitů či referenda, tedy bez vůle občanů), pokračuje obkličování RF [...]

Krymský plebiscit (referendům) a následné připojení Krymu k RF, zavdal důvod k strašení občanů Západu, jak se ruský medvěd chystá na EU a NATO v Evropě. Noviny přinesly dokonce mapy vojenských útoků RF(!) a znázorňující jak anexe celé Evropy Ruskem bude válečně následovat, včetně výčtu zbraní, letadel, námořních sil a vůbec.

Západ pokračuje v technice „zloděj volá chyťte zloděje“. Bývá často úspěšná, poněvadž politická paměť a skutečná informovanost občanů je překryta lačností po senzaci.

Dobromyslný pěstitel organických potravin firmy Duchy (Vévodství) – anglický korunní princ Charles – při své návštěvě Kanady v týdnu 19.-25. května 2014 položil bystře a módně rovnítko mezi panem Hitlerem a Putinem, čímž opět prokázal, jak monarchie je užitečná pro lid Velké Britanie (konečně to snad četl celý svět).

O znalostech dějin a zeměpisu anglických politických veličin víme již od dob Mnichova (1938) a z úst britského ministerského předsedy Chamberlaina. Že tyto „znalosti“ pak stojí svět miliony mrtvol víme také. Rozšafnost těch mužů potvrdil při manévrech NATO „Jarní bouře“ (Spring storm) na Baltiku v minulých týdnech další člen královské rodiny, Princ Harry. Mladistvě znalecky prohlásil, že dohodu NATO s RF z roku 1997 o tom, že se NATO zdrží výstavby základen a shromažďování vojenských sil na hranicích RF, není vzhledem k ruským akcím na Ukrajině nutno „brát příliš vážně“ (should not be taken „too seriously“, viz The Sunday Times z 18.5.2014 str.14 článek RAF chase off Putin’s „zombies“).

Arogance vyšších a vládních vrstev v Anglii se odedávna pěstuje v Eatonu, Harrow, Cambridge a Oxfordu, ale členové šlechty a královského rodu ji tam nemusí studovat.

Jakoby k tomu, co píši, mi přišla historická poznámka z domova, a nemohu ji neocitovat. Noticka se jmenuje Rusko.

Rusko je trpaslík, říkával švédský král Carl. Po Poltavě 1709 Švédsko navždy ztratilo postavení velmoci.

Dobiji Rusko, pravil německý Fridrich. V roce 1759 vstoupila ruská armáda do Berlína.

Rusko je kolos na hliněných nohou, řekl Napoleon. V roce 1814 ruská armáda byla v Paříži.

Vyhraji nad SSSR, tvrdil Hitler. V roce 1945 vstoupila armáda Ruska do Berlína.

Rusko je pouze regionální mocností, Obama 2014 ­–

…ano zde historická připomínka končí pomlčkou, za kterou je v pokračování možno dosadit to, co přijde a musí přijít.

České národní listy září-říjen 2013 přinesly na straně 29. informace o závažné studii Paula Creig Robertse nazvané Preventivní jaderný úder na Čínu a Rusko s podtitulkem „Defektní demokracie, fatální rizika“.

Paul Creig Roberts byl za presidenta Reagana náměstkem ministra financí. Roberts rozebírá situaci a dokládá, jak armádní kruhy US se vymkly jakékoliv kontrole ústavních orgánů. My víme, že jsou přímo poplatné plánům mozkových trustů těch, co vládnou penězům (stejně jako armáda v Egyptě). Stratégové US Army se vypínají jak jsou schopni likvidovat jakéhokoliv nepřítele.

Roberts nám potvrzuje, jak „neocons“ připravují válku. Zde si můžeme připomenout, jakými objemy mozkovny vládne největší lumen neocons pan Paul Wolfowitz. Dříve náměstek ministra války a pak ředitel IMF. Nyní politicky nezvěstný. Byl (a snad v zákulisí i dosud je) tak vzácně důležitou osobou, že mu světový The Sunday Times přinesl „portréty“, jako na příklad 20. května 2005 a z 22. dubna 2007, kdy byl jako „jestřáb“ sestřelen milostnou a finanční aférou. Wolfowitz, dle reportů, je z židovské rodiny radikálních sionistů a byl vždy nekompromisním obhájcem izraelské vlády. Byl stratégem US války proti Iráku. Samozřejmě na základě své (a Bushovy) doktríny o hájení US zájmů kdekoliv po světě.

Nemám vůbec pochyb, že experti mozkových trustů Bankéřů světa mají ve svých enklávách pocit nepřemožitelnosti. Jenomže z nedobytných bunkrů apomínají, že mají-Ii atomové vyzbrojení oni (počítám USA a Izrael), státy z jiné zájmové sféry (zejména RF a Čína, ale i Pákistán a Indie atd.) nukleární zbraně vlastní také.

Tedy jen opravdu ti z „defektní demokracie“, a ti velcí o kterých mluvím shora, mohou o použití nukleárních zbraní uvažovat vážně. Vždyť ten, kdo hodí první bombu, musí počítat, že druhá strana jich vrátí deset. Když zbude něco na odpověď, zpátky na těch deset odpoví stem svých. Nevím, zda by zbyla ještě šance na odvetu, aby se na těch sto jim to vrátilo tisíci, ale dovedu odhadnout, že v tu chvíli už život vyšších živočichů na severní polokouli zanikne. Na jižní, že se obnoví kultura troglodytů.

Konvenční válka už je rovněž prakticky historickou zvrhlostí, tedy ke konferenčním stolům, co dál!

Naší připomínkou ovšem nelze eliminovat světovládné touhy, i když jsou nemožně zastaralé. Nepoučitelnost je na západě notorickou, i když se ti chybující při každé příležitosti ohražují, že se učí ze zkušeností. Šedá kůra mozková na přemýšlení dopředu je zde poněkud zanedbávána a nevýkonná.

Jinak znalosti důsledků použití nukleární zbraně by měly sloužit jako pojistka před lidskou neuvážeností a tupostí.

Věřím také, že vedle pudu sebezáchovy, je nad vším ještě morální zákon v každém z nás.

Autor: Eurlng Dr. Bohumil Kobliha

Zdroj: ceskenarodnilisty.cz

Války a konflikty, Ze světa, , , , , , , , , , , ,
Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky: <a href=""> <em> <i> <strong> <b> <blockquote> <cite> <code> <strike> <br>

* Vkládaný komentář se musí vztahovat k danému článku. Komentáře obsahující SPAM nebo nesouvisející obsah budou smazány.