Rusko vyslalo Velkou výsadkovou loď Novočerkassk do Středozemního moře a převedlo do zvýšené pohotovosti Vojska vesmírné obrany

Černomořská flotila válečných lodí ruské federace (RF). Konflikt v Sýrii. Syria war.Do Středozemního moře byla k plnění bojových úkolů vyslána velká výsadková loď Novočerkassk. Ráno 3. září Novočerkassk opustil přístav Novorossijsk a nabral kurs k Bosporu. Na palubě lodi se nachází jednotka námořní pěchoty.

Podle údajů Ministerstva obrany RF, ve Středozemním moři už hlídkuje strážní loď Něustrašimyj a velké výsadkové lodě Šabalin, Admiral Něveľskoj a Pěresvět [...]

Součástí skupiny bude ještě velké protilodní plavidlo Admiral Pantělejev, na kterém bude umístěn velicí štáb stálého operačního námořního svazu ve Středozemním moři a raketové křižníky Moskva a Varjag.

Jinde → Černomořská flotila RF

Rusko se také rozhodlo převést do stavu zvýšené bojové pohotovosti Centrální velitelství Generálního štábu a Centrum pro řízení Vojsk vzdušné a vesmírné obrany. Tento krok byl uskutečněn poté, co byly v úterý ve Středozemním moři odpáleny balistické rakety, oznámil náměstek ministra obrany Anatolij Antonov.

Podle jeho slov včera ruský systém včasné výstrahy před raketovým útokem v Armaviru ukázal svoji efektivitu.

Jinde → Ve Středozemním moři byl zaregistrován start balistických raket

Útok na Sýrii začal v testovacím režimu?

(Tuto zprávu prosím berte zatím jen jako spekulaci)

Na internetu se objevila informace, že mělo údajně dojít k sestřelení americké stíhačky 5. generace F-22 Raptor v noci z neděle na pondělí na severu Jordánska, kde se stroj měl zřítit. Zdroj uvádí, že letadlo mohlo být sestřeleno syrskou protivzdušnou obranou poblíž syrských hranic. Dále se zdroj zmínil o sestřelu čtyř raket „Tomahawk“ s nebývalou přesností, pokud se tyto zprávy potvrdí, naznačovalo by to, že Sýrie opravdu disponuje novými komplety protivzdušné obrany  S-300 nebo dokonce S-400. Více na: http://svpressa.ru

Nevyvratitelným faktem ale je, že USA opravdu testují syrskou protivzdušnou obranu, respektive jejich radarové pokrytí prostoru.

Starší případ sestřelu: Sestřelená turecká stíhačka mohla narušit syrský vzdušný prostor

Zdroj: czech.ruvr.ru | Foto: commons.wikimedia.org

Války a konflikty, Ze světa, , , , , ,
Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky: <a href=""> <em> <i> <strong> <b> <blockquote> <cite> <code> <strike> <br>

* Vkládaný komentář se musí vztahovat k danému článku. Komentáře obsahující SPAM nebo nesouvisející obsah budou smazány.