Opravdovými viníky masakru ve Francii jsou západní země vnášející do arabského regionu nestabilitu a násilí!

Masakr v Paříži - Massacre in Paris 07.01.2015Řezničině ve Francii se dalo zabránit, stačilo by nechat islámské země být na pokoji – Saddám Husajn, Muammar Kaddáfí, nebo Baššár al Asad si s takovými uměli poradit, jenže si začali nakonec dělat svou vlastní politiku a nechtěli se bratříčkovat s USA, proto museli dva z nich zemřít a proti třetímu jsou západem vyzbrojováni právě tací radikálové, kteří stříleli ve Francii a povraždili redaktory satirického časopisu Charlie Hebdo [...]

Radikální islámské skupiny mají takovou moc a sílu jen proto, že západ je celá dlouhá desetiletí podporuje, vyzbrojuje a cvičí. Začalo to již za dob Sovětského svazu, když na žádost místní marxistické vlády vstoupila sovětská vojska do Afghánistánu, aby pomohla místním umírněným muslimům v boji proti radikálním islamistům útočícím proti mírumilovným afghánským městům (kde tehdy mohli ženy chodit bez zahaleného obličeje a bylo zakázáno a zrušeno právo šaría) z hor a vraždili přitom místní obyvatelstvo stejně krutým způsobem, jako to dnes dělají bojovníci Islámského státu.

Mohlo by Vás také zajímat →  Co se bojí říct Evropa

Tehdy začala americká vláda podporovat tento druh lidí a vnášet do regionu nestabilitu a násilí a pokračuje v tom dodnes. Stačí si vzpomenout na americké mise v Iráku a Afghánistánu a americké bombardování a podporu radikálních islamistických povstaleckých hnutí v Libyi a Sýrii. Američané dokázali svou politikou za pomoci svých evropských spojenců rozvrátit skoro celý arabský region a zničit většinu místních zemí s cílem vydrancovat jejich surovinové zdroje a nakonec jejich území rozdělit mezi Izrael a Saudskou Arábii.

V současnosti je poslední velkou arabskou nezávislou zemí šííty ovládaný Írán a všichni dobře víme, jakým je tento nerozvrácený ekonomicky soběstačný stát Američanům trnem v oku. Nebýt toho, že má vlastní silnou armádu a navíc je spojencem Ruska a Číny, našli by si Američané již dávno záminku k vpádu na íránské území. Írán je nyní největší překážkou a soupeřem Islámského státu, ne Američané a jejich evropští spojenci! Jen z íránské armády mají sunnitští bojovníci respekt a obavy, a když Írán pohrozil invazí proti Islámskému státu v případě, že poruší 40 kilometrové zakázané pásmo u íránských hranic, stáhli se bojovníci IS okamžitě zpět, zatímco bombardování Američanů a ostatních se jen vysmívají.

V dnešní době je jediným účinným řešením situace okamžité ukončení vměšování se do arabských zemí, ukončení finanční a materiální vojenské podpory povstaleckých band ze strany USA a ponechání volné ruky Kurdům, Íráncům a ostatním nefanatickým místním muslimům, aby si udělali v regionu pořádek sami. Jelikož situace v regionu dospěla do dnešního kritického stavu vinou vměšování západu, nebylo by vůbec od věci, kdyby nyní dostali Íránci a Kurdové moderní zbraně od Ruska a Číny, aby se vyrovnali síly. Pak už nezbývá než se stáhnout a čekat jak z vůle boží, v tomto případě vůle Alláhovi konflikt v tomto regionu dopadne a respektovat případného vítěze, pokud bude ochoten udržovat se zbytkem světa mír.

Ukončení vměšování do záležitostí arabského světového regionu však musí jít také ruku v ruce s ukončením nesmyslné uměle řízené migrace muslimských přistěhovalců do Evropy a zbytku světa! Svět by se měl konečně naučit, že umělé narušování struktury obyvatelstva celých národů vždy nakonec vede k nestabilitě a rasové nenávisti. Nikdo nemá právo nutit domorodé obyvatelstvo jakékoli země, aby se podřizovalo zvyklostem nově příchozích cizinců a měnilo kvůli nim své tradice, zákony, nebo zvyky. Pokud muslimům vadí jesličky, vánoční stromky, nebo koledy na školách a chtějí chodit zahalení, mají na to samozřejmě právo, ale u sebe doma a ne v zemích, kde má místní domácí obyvatelstvo své zákony a zvyky!

Žij a nech žít druhé a osobní svoboda jednotlivce končí tam, kde začíná omezovat práva domácí většiny – tím by se měli lidé a především politici začít řídit a svět by byl hned mnohem lepším a jednodušším místem pro život!

PS: V žádném případě neschvaluji radikální islamismus vyzývající k násilí a vraždy, ale na druhou stranu také neschvaluji, když si někdo dělá cíleně srandu z něčeho, co je jiným svaté nade vše (což musí vždy platit pro všechny strany …). Možná nyní těm, kdo se vysmívají cizím zvyklostem, náboženstvím, vůdcům a božstvům bez špetky respektu a úcty konečně dojde, že to není zrovna nejlepší nápad …

Autor: Ladislav Kašuka

Společnost, Války a konflikty, Ze světa, , , , , , ,
Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky: <a href=""> <em> <i> <strong> <b> <blockquote> <cite> <code> <strike> <br>

* Vkládaný komentář se musí vztahovat k danému článku. Komentáře obsahující SPAM nebo nesouvisející obsah budou smazány.