Islám pokouší Evropu

Nepokoje ve Švédsku. Islám a problém multikulturalismuVlna násilí muslimských imigrantů v řadě zemí Evropské unie může mít nemalé následky – rozklad společnosti, renesanci nacismu, zrychlení islamizace Evropy a nebo dokonce otevřený etnický konflikt. Experti se shodují na tom, že Evropa zašla do slepé civilizační uličky.

Ve skutečnosti je islamizace Evropy pouhý mýtus, který si vymysleli původní obyvatelé starého kontinentu. V obavě o zánik a ztrátu své identity, evropské národy začaly křečovitě hledat hrozby pro svou existenci, říká Raphaël Liogier, profesor Institutu politických výzkumů v Aix-en-Provence. Podle názoru profesora, evropská společnost omezuje možnosti muslimských imigrantů, což způsobuje to, že ti odmítají přijmout evropské hodnoty [...]

Prezident ruského Institutu národní strategie Michail Remizov s názorem profesora Liogiera nesouhlasí:

Imigranti jsou lidé, kteří se ocitli ve složité situaci. Mnozí z nich jsou fakticky ekonomičtí uprchlíci a jsou odtrženi od společnosti, do které přijíždějí. Oni samotní ji také odmítají. Kvůli kulturní a sociální odlišnosti u nich vyvolává podrážděnost. Proto pociťují přirozenou, zákonitou nenávist ke společnosti, ve které se ocitli. A jejich složitá situace je výborným prostředím pro šíření radikálních fundamentalistických názorů.

Problém s migrací se v Evropě začal vyostřovat od 70. let, upřesňuje profesor Alexej Malašenko. Avšak většina Evropanů mu nevěnovala pozornost. To, že imigranti budou trvalým faktorem evropského života, nikdo nepředpokládal. Zkoušeli se různé varianty – asimilace, adaptace i multikulturalismus. Všechny tyto pokusy, jak říká Malašenko, byly neúspěšné. Muslimská imigrace vytváří problémy v Nizozemí, ve Francii, ve Švédsku, všude:

Nyní se intenzivně hovoří o tom, že imigranti přecházejí z organizovaného teroru na individuální teror. To je velmi špatné, protože útočníkem může být kdokoliv. Člověk, který uskuteční vraždu nebo teroristický útok, to může dělat ve jménu islámu nebo jako pomstu za Afghánistán, nebo kvůli něčemu jinému. Kromě toho existuje mnoho důvodů, včetně osobních, které ho podněcují k těmto činům, ale všechno bude zabaleno do náboženských motivů.

Celé dějiny Evropy jsou dějinami násilí. V posledních letech mnohé země Evropské unie chtějí používat tvrdou sílu a namířit ji na jiné regiony světa, říká zástupce ředitele Institutu Evropy Ruské akademie věd Alexej Gromyko:

Myslím si, že není správné si představovat současnou Evropu jako slabošský, mdlý a pacifistický útvar.
Pokud radikálního násilí ze strany imigrantů a jejich náboženství bude stále silnější, tak si myslím, že pro Evropu nebude problém si vzpomenout na své válečnické geny. Druhá věc je, že to je jasná slepá ulička.

Zdroj: czech.ruvr.ru

Ze světa, , , , , ,
Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky: <a href=""> <em> <i> <strong> <b> <blockquote> <cite> <code> <strike> <br>

* Vkládaný komentář se musí vztahovat k danému článku. Komentáře obsahující SPAM nebo nesouvisející obsah budou smazány.