Co se bojí říct Evropa

MultikulturalismusVe Francii byly u zadržených islamistů objeveny materiály k výrobě výbušných zařízení. Máme co do činění s teroristickou skupinou, která je mimořádně nebezpečná, prohlásil prokurátor Paříže Francois Molens. Úřady přiznávají, že extremisté sem nepřijíždějí ze zahraničí. Pocházejí z Francie. Přičemž se původní obyvatelé stávají objektem rasistických výpadů imigrantů z bývalých francouzských kolonií, ujišťují někteří francouzští politici, kteří iniciovali diskusi na toto téma [...]

Jeden z účastníků polemiky, advokát a publicista, prezident a zakladatel organizace Advokáti bez hranic Gilles-William Goldnadel prohlásil, že problém už dozrával dávno, dosud ale byl zahalen do roušky mlčení. Goldnadel pro to má vysvětlení: Druhá světová válka a holocaust způsobily v hlavách západních činitelů zmatek, protože tyto zločiny byly spáchány bílými lidmi ve jménu bílé rasy. A důsledkem toho všeho bylo to, že vznikla nenávist západního člověka k sobě samému, což proklestilo cestu tomu, čemu Goldnadel říká „nezdravá láska k rozdílům“.

Před dvěma lety uveřejnil člen německé sociálně-demokratické strany Thilo Sarrazin skandální knihu Německo páchá sebevraždu. V ní popsal stejný problém ve vztahu ke své zemi. Potom byl nucen odejít z rady ředitelů Bundesbanky, protože ho obvinili z rasismu.

Podle Sarrazinova mínění se migranti-muslimové dokonce ve druhé nebo třetí generaci převážně nemohou nebo nechtějí integrovat do německé společnosti. A důsledkem je to, že se na pozadí snižující se porodnosti u původních obyvatel postupně mění etnické složení a klesá celková intelektuální úroveň těch, kdo žijí v Německu.

Někteří experti se domnívají, že koncepce evropského multikulturalismu byla od samého začátku jakýmsi komerčním projektem. V podstatě se jednalo o jakousi dohodu s migranty, kteří měli zaplnit neobsazená pracovní místa. Výměnou za loajálnost měli povoleno ponechat si svůj způsob myšlení, své zvyky a rituály. Musíme přiznat, že všechny následky Evropané nepromysleli. Migranti dál pokládají své zaměstnavatele za „utlačovatele“ a „vykořisťovatele“. V očích Evropanů jsou migranti pouze obsluhou, jen cestujícími „druhé třídy“ – přesně podle Marxe, jen s ohledem na módní politickou korektnost.

Evropští politici (a nejen evropští) by měli učinit závažné změny v migrační politice, která by měla být maximálně otevřená a hlavně pak čestná. A pro začátek by se mělo věcem říkat pravým jménem. Soudě podle všeho je právě tento první krok pro evropské politiky velice obtížný.

Zdroj: czech.ruvr.ru

Ze světa, , , ,
Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky: <a href=""> <em> <i> <strong> <b> <blockquote> <cite> <code> <strike> <br>

* Vkládaný komentář se musí vztahovat k danému článku. Komentáře obsahující SPAM nebo nesouvisející obsah budou smazány.