Srbsko, náš dávný spojenec

Republika Srbská - JugoslávieJugoslávie v 90. letech minulého století se stala prvním státem, který byl mocenským tlakem a následnou válkou zničen. O jeho rozložení se dlouhodobě starali Němci. Je znám tehdejší výrok K. Kinkela, že Srbsko musí být sraženo na kolena. Na německý podnět se štafety ujala Evropská unie a Spojené státy.

Jejich ohromná moc, zvláště pak bombardování Srbska, Černé Hory, byla použita i munice s ochuzeným uranem, vedla k pádu Jugoslávie. Přes 2000 mrtvých, tisíce zraněných, převážně civilních obyvatel, a škody téměř za 100 miliard dolarů, těžce zatížily srbský lid [...]

Když si připomeneme, že ani rezoluce Rady bezpečnosti OSN č. 1244, která zakotvuje Kosovo jako součást Srbska, nezabránila oddělení této provincie od Srbska, pak vidíme, jak násilí arogantní moci změnilo život Srbů i hranice jeho státu.

Jinde

Ohebná rezoluce č. 1244

Rezoluce rady bezpečnosti OSN č.1244 ze dne 10.června 1999

Přesto se našli politici, kteří začali s EU spolupracovat a vstup do EU vyhlásili za svůj cíl. Nestátní srbské organizace, placené Západem, dosud spoluvytvářejí veřejné mínění.Přes to všechno, především přes německý tlak a diktát, Srbsko ukázalo, že je ještě do určité míry schopné provádět vlastní politiku. Srbové ukázali světu, nám to budiž příkladem, že se nezlomí a sankce Rusku nevyhlásí. Dokonce pozvali V. Putina u příležitosti 70. výročí osvobození Bělehradu od nacistické nadvlády na státní návštěvu, vyznamenali ho nejvyšším srbským řádem, a z čestné tribuny, kde byl společně s prezidentem Republiky Srbské, mohl sledovat vojenskou přehlídku. Při jednání padla slova o slovanství a přátelství a nutnosti další spolupráce. Můžeme však čekat odvetné kroky EU proti Srbsku.

Neosvobodili nás, převážnou část našeho státu, od teroristické německé nadvlády také sověti? Pokud by válku vyhráli Němci, pak náš národ by zlikvidovali, česko-moravský prostor zgermanizovali. Dnes bychom již nežili. Za to, že nám dali opět budoucnost, samozřejmě společně s dalšími Spojenci, bychom jim měli být vděčni a dokázat to alespoň tak jako Srbové. Dávné spojenectví se Srbskem bychom mohli v prvním kroku obnovit tím, že odvoláme uznání Kosovské republiky. Naši Schwarzenbergové a Zaorálkové nás však vedou jinou cestou a stále více zavádějí. Kdy se jich už konečně zbavíme? Zřejmě slouží jiným pánům než našemu lidu.

Autor: Dr. O. Tuleškov

Zdroj: ceskenarodnilisty.cz

Války a konflikty, Ze světa, , , , , , , , , , ,
Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky: <a href=""> <em> <i> <strong> <b> <blockquote> <cite> <code> <strike> <br>

* Vkládaný komentář se musí vztahovat k danému článku. Komentáře obsahující SPAM nebo nesouvisející obsah budou smazány.