Balkánský deník ruského novináře: Jak se američtí důchodci rozhodli přivydělat si u Hashima Thaciho

Madeleine Albright a Hashim Thaci - War in YugoslaviaNa Balkánu je už dávno známo, že bývalá americká ministryně zahraničí Madlene Albrightová a její starý přítel, generál Wesley Clark, bývalý velitel sil NATO během „humanitárního“ bombardování Jugoslávie – jsou dávní přátelé Hashima Thaciho. Dosud ani trochu nelitují toho, že kvůli záchraně kosovských Albánců dávali rozkazy k likvidaci jugoslávských měst a vesnic.

Madlene Albrightové se často ptají na to, co cítila, když v NATO přijímali rozhodnutí o zahájení bombardování. V interview pro list The Huffington Post byla naprosto upřímná: Lituji pouze toho, že jsme nezačali vzdušnou operaci proti Jugoslávii dřív. A Wesley Clark, generál ve výslužbě rovněž všude opakuje: Všechno jsme dělali správně. Nic jiného se ani nedalo očekávat. Před zahájením jakékoli vojenské operace si v Pentagonu a CIA pokaždé spočítají, jaký zisk přinese po svém ukončení. Důležité je, aby byli u moci ti praví [...]

Za 50 let investovalo Srbsko do Kosova a Metohie přes 17 miliard dolarů. Hashím Thaci a jeho nejbližší si je teď úspěšně osvojují. Je to naše, my jsme v Kosovu pány, taková je jejich hlavní teze. Thaci a jeho tým zvou z celého světa ty, kdo je ochoten za málo peněz kontrolovat nejdůležitější průmyslové objekty Kosova a Metohie.

Současný kosovský premiér si už dávno uvědomil, že s privatizací si musí pospíšit. Bělehrad si totiž může kdykoli vyžádat alespoň část svého majetku. A co když v Bruselu podpoří spravedlivé požadavky Srbska?

A proto tedy chtějí bohatí a velice vlivní důchodci Madlene Albrightová a Wesley Clark co nejrychleji získat nejlepší kusy kosovského privatizačního koláče. Clark podal už na jaře(2012) žádost o licenci na průzkum ložisek uhlí v Kosovu. A zásoby jsou tu opravdu velké – 16 miliard tun. Víc nemá v Evropě nikdo. Generál se chystá dělat z tohoto uhlí až 100 tisíc barelů syntetické ropy denně – a to jsou miliardy dolarů.

Pozadu nezůstává ani paní Albrightová, která už je majitelkou největšího mobilního operátora v Kosovu IPKONET. A teď se tedy rozhodla, že koupí podnik Pošta a telekomunikace Kosova. A to je téměř milion abonentů mobilního spojení a sto tisíc stacionárních abonentů.

Nezištná láska prostě neexistuje. Američané pomohli Thacimu, aby se stal pánem v Kosovu, a teď tedy mohou počítat s bonusy.

Tendry Albrightová a Clark sotva prohrají. V Prištině se samozřejmě pokusí rozehrát čestné konkurzy, pozvou na ně ještě někoho, kdo si také chce přivydělat. Vítězové jsou ale předem známí. Kvůli byznysu přece začínají války. Dnes mnozí přední světoví ekonomové tvrdí – aby americký dolar i nadále vládl světu, je třeba neustále podporovat vojenské konflikty. Bez toho prostě půjde obrovská loď jménem USA ke dnu.

Zdroj: czech.ruvr.ru

Války a konflikty, Ze světa, , , , , ,
Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky: <a href=""> <em> <i> <strong> <b> <blockquote> <cite> <code> <strike> <br>

* Vkládaný komentář se musí vztahovat k danému článku. Komentáře obsahující SPAM nebo nesouvisející obsah budou smazány.