A blokují a blokují

Demokracie v české republice. Přímá demokracieOpět jsem narazil na další „desinfo“ web který byl pravděpodobně podle strážců té jediné správné pravdy odstřelen. Je neskutečné, co si dnešní politický establishment a jeho ochránci dovolují vůči opozičním alternativním webům které se jim snaží informačně čelit.

Někdo si mohl myslet, že cenzura ze strany státu se týkala pouhých osmi „desinfo“ webů, omyl, cenzura se šíří internetem a každý den zmizí nějaký ten nepohodlný alterweb [...]

Původní informace zněla, že  bude odstraněno cca. 22 „závadných“ webů. Pravděpodobně si náš politický establishment a jeho ochránci myslí, že mají patent na pravdu. Jak říkával můj děda, „dej blbci pero a on vymyslí lejstro“. Česká kotlina měla vždy své hujery.

Oni mluví o altermédiích jako o pátých kolonách pracujících pro Ruskou federaci. Opravdu ujeté! Konkrétně tento web (Český rozhled) nepodporuje žádná ruská neziskovka a ani jiný protistátní, rozuměj protičeský živel který si přeje rozvrat české společnosti. Napíši to stroze a bez servítků, tyto alterweby, alespoň většinu z nich, provozují lidé kteří nejsou spokojeni s tím co se v naší zemi děje a jak je nakládáno s informacemi které jsou předkládány české veřejnosti. Bylo už mnoho případů kdy se český informační mainstream setsakramentsky zmýlil. A kdo je potrestal, případně obvinil ze šíření lží a desinformací? NIKDO!

Není to tak dávno, kdy se některá přední česká média sekla co se týče informací ohledně Ukrajiny. Byl to zbrklý a unáhlený aktivismus, nic víc nic míň. Nic si neověří a hystericky přebírají neověřené zprávy kterými nás neprodleně zásobují. Toto jsou velmi nebezpečné momenty. Soudnost a kritické myšlení jdou stranou a pouze se dosáhne toho, že se dav začne chovat iracionálně a hystericky.

Mohu ubezpečit každého čtenáře ať už altermédií nebo oficiálního mainstreamu, že ani alter a ani mainstreamová média nikdy nemohou sdělit úplnou a stoprocentní informaci / pravdu. Všichni účastníci informačního pole přebírající informace z druhé ruky se  vystavují riziku, že přeberou již upravenou informaci která má posloužit zájmům někoho jiného. Tomu se nelze na sto procent vyhnout.

Jsem silně proti jakékoliv cenzuře. Především proti cenzuře názorových proudů které se neshodují s oficiálními stanovisky politického establishmentu. Odsuzuji cenzuru a téměř násilné potlačování nepohodlných názorových proudů. Demokracie není jen pro vybrané jedince, je tu pro všechny. Pokud někdo poruší zákony České republiky ať koná police a soudní systém. O samozvané soudce tu opravdu nikdo nestojí!

Autor: Český rozhled

Společnost, Války a konflikty, Z domova, , , , ,
Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky: <a href=""> <em> <i> <strong> <b> <blockquote> <cite> <code> <strike> <br>

* Vkládaný komentář se musí vztahovat k danému článku. Komentáře obsahující SPAM nebo nesouvisející obsah budou smazány.