McCain navrhuje Česku opět jednání o umístění radaru – Noam Chomsky varuje: Radar není obrana, je to útok + Video

Americký protiraketový deštník v EvropěV souvislosti s aktuálním děním na Ukrajině, se dnes objevila v českých médiích zpráva, že se americký senátor McCain opět snaží oprášit myšlenku existence radaru na Českém území. Jak je vidno z tohoto prohlášení, USA se obávají absolutní ztráty kontroly nad střední a východní evropou.

Pokud si dobře vzpomínám, tak nám USA kdysi tvrdili, že radar není namířen proti Rusku ale proti Íránu. Propagandě skomírajícího amerického impéria a jejich poskoků můžou uvěřit snad jen Ti největší ignoranti [...]

Před několika lety se v České republice rozhořela debata nad tím, zda-li je rozumné americký radar umístit na našem území, a jak si asi mnozí z nás dodnes pamatují, tak většina českého národa byla proti. Strašit Český národ Ukrajinou a Ruskem, a využít tohoto pro ospravedlnění výstavby amerického radaru na českém území je primitivním pokusem jak oblbnout Českou veřejnost.

Noam Chomsky se k tomuto již jednou vyjádřil, a to těmito slovy: „Zápas o zabránění rozvoje US vojenských základen a systému raketové obrany v Polsku a České republice má mimořádný význam. Ve skutečnosti není nadsázkou říci, že osud druhů na této planetě závisí na těchto rozhodnutích“.

Poslechněte si rozhovor Jana Tamáše s prof. Noamem Chomskym.

Doporučuji k přečtení:

Velká Ruská strategická hra

USA – ztráta hegemonie potvrzena

Jak dostat EU, potažmo NATO, až na hranice s Ruskem?

Cesta ke 3. Světové Válce? – Video

Jak jsme se úspěšně přemístili ze „sovětského bláta“ do americké louže

Napsal: Český rozhled

Války a konflikty, Z domova, , , , , , , , ,
Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky: <a href=""> <em> <i> <strong> <b> <blockquote> <cite> <code> <strike> <br>

* Vkládaný komentář se musí vztahovat k danému článku. Komentáře obsahující SPAM nebo nesouvisející obsah budou smazány.