22.2.2022 – Konec Ukrajiny? + Video

Ukrajina ve válečném stavu rok 2022

Válka na Ukrajině

Musím se přiznat, že jsem to čekal. Sleduji válečné konflikty po celém světě již nějaký ten rok, také z toho mám pěkně prošedivělé vlasy. To byl také důvod, proč jsem tento svůj web dost zanedbával, věnoval jsem se raději svému podnikání a chtěl zapomenout na ty hrůzy které jsem viděl on-line v reálném čase. Kdysi jsem býval celkem optimistický a pozitivní člověk, dnes jsem přesný opak a netěší mne to [...]

To co vidím dnes na Ukrajině, to je naprostá katastrofa! Někteří mi to určitě vytknou, ale jsem toho názoru, že Kyjev a napíšu to na plnou hubu to pěkně posral. Když vidím vojáky obou států (UA – RF) jak se po střelném zranění jednoho z nich navzájem dodělávají, je mi z toho zle. To už jsem dlouho neviděl!

Civilisty jedoucí ve svých osobních vozidlech za bílého dne z obchodu či zaměstnání kličkující mezi dopadajícími Grady nebo kulkami vystřelenými bůhví odkud, tak to už je jak z nějakého hororového filmu. Opravdu jsem viděl už hodně hnusných věcí ale tohle mě vážně dostalo.

Vždy jsem byl více nakloněn Ruské federaci a chápal jsem její obavy, ale boje se stávají čím dál více brutálními z obou stran. Oba pánové jak Vladimír Putin tak i Volodymyr Zelenskyj by měli co nejdříve zasednout za jednací stůl a tu hrůzu zastavit. Z mého pohledu to začíná mít jasné obrysy něčeho mnohem horšího než jen „krátké lokální války“.

Vždy jsem si myslel, že Ukrajinský národ požene tu oligarchickou svoloč sviňských krokem pryč z Ukrajiny, ale jak už víme, přišel rok 2014 a oligarchie si upevnila pozice u moci a sny o demokratické a nezkorumpované Ukrajině se opět rozplynuly. Od té doby to jde s Ukrajinou z kopce.

Nejsem zastánce silového řešení, ale je potřeba se podívat na věc nezaujatě. Jak se říká, tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu až se ucho utrhne a nyní vydíme výsledek ignorace ruských varování. Bylo od počátku jasné, že to Rusko provede. Ten kdo tvrdí, že je překvapený, tak je z mého pohledu dost natvrdlý a tím myslím i nynějšího prezidenta Zemana a exprezidenta Václava Klause který se vždy považoval za velmi inteligentí bytost. Velmi mě překvapil svojí rozčarovaností nad současným děním na Ukrajině generál Andor Šándor kterého jsem považoval za velmi bystrého analytika.

Nyní, když vidím jak je vedení naší země ze situace rozhozené, tak mě napadá jedna otázka, jsou tak tupí nebo to jen hrají? V případě, že to nehrají tak nás bůh ochraňuj před takovou politickou imbecilitou.


 

Autor: Český rozhled

Zdroj: Video ANNA NEWS

Války a konflikty, Ze světa, , , , , , , ,
Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky: <a href=""> <em> <i> <strong> <b> <blockquote> <cite> <code> <strike> <br>

* Vkládaný komentář se musí vztahovat k danému článku. Komentáře obsahující SPAM nebo nesouvisející obsah budou smazány.