Kalousek na nás vyplazuje jazyk a dělá oslí uši

Miroslav Kalousek z TOP09 ví vše a umí nejlépeKalousek sem, Kalousek tam, Kalousek doporučuje, Kalousek radí, Kalousek ironizuje, útočí. Snad jiné jméno není tak často skloňováno v médiích jako jméno tohoto pána. Pardon, snad ještě pan Schláfenberg se těší podobné pozornosti.

Kolik toho s ještě podobnými, především expertem Drábkem a Hegrem, a nesmíme zapomenout i na velmi osvědčenou ministryni kultury, paní Hanákovou, veřejnosti nalhali [...]

Kolik špinavých a odporných skandálů ve vládě kryli, o nichž věděli nebo vědět měli, kolik snahy vynaložili, aby mohli postupně privatizovat vše, co se ještě dalo, sociální služby, zdravotnictví, jak se snažili jako vláda „rozpočtové odpovědnosti“ šetřit na těch nejbědnějších, aby nakonec zvedli státní dluh do výšin nebývalých a sami se poměli.

To všechno i mnohem více média ví a přesto se tito hrobníci českého lidu těší jejich nebývalé pozornosti. I Právo, nezávislé schwarzenbergsko-kalouskovké noviny, se tuží, jak mohou. Ano, pozorujeme hlubokou a pokračující snahu médií politické užmoulence z TOP09 očistit a udělat z nich „morální a politické“ autority, u Kalouska pak samozřejmě i ekonomického arbitra. Vždyť se přece zasloužil o hluboký úpadek naší ekonomiky, takže svému fochu jistě „dobře rozumí“. Obyčejnému člověku se z těchto poměrů dělá špatně a ptá se, jak dlouho ještě …

Oba pánové by se měli hluboce stydět, co provedli nejen svým voličům, ale i všem občanům republiky. Kolik bolestí, zoufalství, bídy, ponižování mnozí z nás kvůli nim a jim podobným museli prožít a dodnes přežívají v těžkých životních podmínkách, není jen vzpomínkou na minulost.

Ale jak vidno, nic si z minulosti nepřipouštějí. Tváří se sebevědomě a rozdávají hnedle až královské rady. Pan Kalousek, který se před určitou dobou dovolával silného mandátu, přestože současný je již o dost skromnější, radí sociálním demokratům. Je zhrozen, jak tito podrazili své členy, voliče a zařízli předsedu. Z věci, která je v demokracií běžná, předsedové ve volbách neúspěšných stran rezignují či musí odejít, se snaží udělat něco zcela neobvyklého a hodného zatracení.

Snahy zhavlovitého Kalouska o „očistu“ politiky jsou známé. Pro politiku skutečně může udělat ještě hodně. Nejvíce však tehdy, když sám z politiky již konečně odejde a to nenávratně. Patří mezi politiky, kteří se po listopadu 1989 zasloužili o všechno špatné, čím jsme museli projít a dosud procházíme. Tito lidé již dávno do politiky nepatří. Už jich bylo dost!

Autor: J. Skalský

Zdroj: ceskenarodnilisty.cz

Z domova, , , , , , ,
Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky: <a href=""> <em> <i> <strong> <b> <blockquote> <cite> <code> <strike> <br>

* Vkládaný komentář se musí vztahovat k danému článku. Komentáře obsahující SPAM nebo nesouvisející obsah budou smazány.