Hirošima, hrůza americké atomové destrukce civilního města na 360° fotografiích

Svržení atomové bomby USA na Hirošimu v roce 1945Michal Matusek – Prvního října 1945 jsem stál ve městě Hiroshima na místě epicentra výbuchu atomové bomby a pomalu jsem se rozhlížel. V tom okamžiku jsem si vůbec nedokázal srovnat v hlavě, že celé město bylo srovnáno se zemí jedinou explozí. Žádná předchozí zkušenost v mém životě mi nedovolila představit si tak velkou destruktivní sílu.
To jsou slova autora panoramatických fotografií japonské Hiroshimy, kde americká vláda nechala shodit první atomovou bombu na město s civiliním obyvatelstvem. Čin, který je dodnes považován za jedno z největších válečných zvěrstev v lidské historii [...]

Shigeo Hayashi na konci roku 1945 zdokumentoval celou zkázu na řadě černobílých fotografií, které se dnes zpracovaly do interaktivní panaromatické verze.

Roku 1945, 6. a 9. srpna, armáda USA shodila prvni atomové bomby na civilní města Japonska Hiroschimu a Nagasaki, které v jediném okamžiku exploze zabily asi 200.000 lidí.

Tuto fotografii vytvořil Shigeo Hayashi 5. října 1945 ze strážní věže budovy hirošimské místní komerční asociace pátého října roku 1945. Vzdálenost od epicentra je přibližně 260 metrů.

Všechny 360° interaktivní fotografie →

Následky po svržení Atomomové bomby USA na Hirošimu v roce 1945

Zdroj: inuru.com

Historie, Války a konflikty, Ze světa, , , , ,
Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky: <a href=""> <em> <i> <strong> <b> <blockquote> <cite> <code> <strike> <br>

* Vkládaný komentář se musí vztahovat k danému článku. Komentáře obsahující SPAM nebo nesouvisející obsah budou smazány.