Mrtvý student, který se nikdy nenarodil + Video

Sametová revoluce v československu 1989Igor Chaun – Akce tajných služeb, náhoda, nebo výplod bájivé lhavosti? Fáma o zabitém studentovi při zásahu komunistické policie na Národní třídě rozhýbala čs. listopadovou revoluci 1989. Ale dodnes nevíme, jak to vlastně bylo.

V celovečerním dokumentu Igora Chauna vypovídá i bývalý poručík StB Ludvík Zifčák nebo záhadná autorka fámy Drahomíra Dražská. Film byl natočen k 20. výročí Listopadu pro Českou televizi ve spolupráci s Janou Struneckou a Jaroslavem Veisem [...]

ČT vysílala ke 20. výročí celodenní komponovaný pořad s názvem „Albertov 16,00″ a tento dokument byl ve své první kratší verzi vysílán ve večerních hodinách. Poté se však přihlásili noví svědci, dokonce i sama Drahomíra Dražská, a tvůrci se rozhodli k neobvyklému kroku: dotočili EPILOG, v němž uvádějí nové okolnosti a další bizarní souvislosti této záhady našich novodobých dějin. Konečným výsledkem je tento 90-ti minutový dokument.

Zdroj: goscha.cz

Historie, Z domova, , , ,
Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky: <a href=""> <em> <i> <strong> <b> <blockquote> <cite> <code> <strike> <br>

* Vkládaný komentář se musí vztahovat k danému článku. Komentáře obsahující SPAM nebo nesouvisející obsah budou smazány.